VOOR ELKE VERKOCHTE TAFEL LATEN WIJ EEN NIEUWE BOOM PLANTEN

Wat wij belangrijk vinden is om kwalitatief hoogstaand hout te leveren dat ook verantwoord is voor het milieu. Het hout waar de tafel van gemaakt wordt is dan ook FSC-gekeurd en getoetst door Keurhout. Wij gebruiken geen hout uit bedreigde gebieden. Alleen uit Europa. Daarbij laten wij voor iedere verkochte tafel namens jou een nieuwe boom planten in Bolivia. Op deze manier zorgen wij er samen met Trees For All voor dat de wereld een stukje groener wordt.

 

De TafelMeesters zorgt samen met Trees for All voor een groenere wereld. Door bij ons een tafel te kopen, wordt er een nieuwe boom in Bolivia geplant waardoor je ook nog eens bijdraagt aan het herstel en uitbreiding van het regenwoud in Bolivia.

 

Het doel van het project in Bolivia is het bevorderen van duurzame ontwikkeling door herbebossing, Climate Smart Agriculture en het vastleggen van CO2. Dit gebeurt door met boeren percelen productiebos aan te leggen, fruitbomen te planten en duurzame landbouw te ontwikkelen, wat tevens leidt tot verbetering van inkomen op korte en lange termijn. De verwachte effecten van dit project zijn onder andere het behoud en herstel van bodemvruchtbaarheid, het behoud van biodiversiteit, het vastleggen van CO2 in nieuw aangelegde bospercelen, vermindering uitstoot door  Climate Smart Agriculture en tegengaan van verdere ontbossing.

 

Op dit moment is er van de beoogde 5.000 hectare aan productiebos reeds 1400 hectare aangeplant. Hiervoor wordt samengewerkt met ongeveer 1.000 boeren. Trees for All richt zich op de uitbreiding van bestaande activiteiten waarbij jaarlijks 15 nieuwe boeren worden ondersteund met training, advies, begeleiding en kleine investeringen voor de aanplant.

Vóór de hulp van TreesforAll
Vóór de hulp van TreesforAll
Ná de hulp van TreesforAll
Ná de hulp van TreesforAll

Bij aanschaf van een tafel plant je dus ook gelijk een boom